06-303014369 email Tadasana

Waarom Yoga?

Tadasana Yoga Hoofdoorp

Waarom zou je aan Yoga willen doen bij Tadasana Yoga Hoofddorp?

Ten eerste is Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie en daarmee heel toegankelijk voor iedereen.

Je zult gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft voor lichaam en geest. Maar er zijn nog meer redenen om yoga te beoefenen, hieronder zie je een aantal.

Versterkte kracht

Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, waardoor lichamelijke kracht toeneemt van top tot teen. Daarnaast versoepelt yoga de stramme spieren in het lichaam.

Verbeterde ademhaling

Yoga  leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen. Zodoende verhoogt de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.

Verbeterde bloedcirculatie

Yoga verbetert de werking van de bloedsomloop. Als gevolg van de verschillende houdingen kan zuurstofrijk bloed de cellen van het lichaam beter bereiken.

Pijnverlichting

Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het uitoefenen van yoga houdingen en meditatie, of een combinatie van beide, de pijn verlicht.

Lenigheid

Naast het verlichten van pijn, verbetert yoga ook de lenigheid en beweeglijkheid van het lichaam. Tijdens hun eerste les yoga kunnen velen hun tenen nog niet aanraken met gestrekte armen. Beetje bij beetje begint men echter de juiste spieren te gebruiken. Verder resulteert het beoefenen van yoga tot een betere lichaamshouding.

Focus op het heden

Yoga helpt ons te concentreren op het heden en creƫert een goede balans tussen lichaam een geest. Daarnaast leidt yoga tot betere concentratie, coƶrdinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

Stress vermindering

Dankzij de ontspannende werking van yoga zal er zich een daling van het stresshormoon cortisol plaatsvinden in het lichaam. Bijkomende voordelen voor het lichaam zijn een verlaging van de bloeddruk en het hartritme, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde immuniteit. Verder verzacht yoga symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

Innerlijke rust

Dankzij de meditatieve aspecten van yoga plaatst de mens zich een op meer bevredigende spirituele manier in het leven. Velen die yoga beoefenen omwille van andere redenen hebben gezegd dat dit de hoofdreden is waarom yoga een essentieel deel van hun leven is geworden.

Tadasana Yoga Hoofddorp, de plek om dit alles te ervaren. We helpen je er graag mee.