06-303014369 email Tadasana

Yogatherapie Tadasana

Yoga op maat

Yoga Therapie om jouw klachten te verminderen.
Persoonlijke aandacht voor jouw klachten en yoga zo ingericht om te klachten te verminderen.

Wat is Yoga Therapie? In mijn lessen bij Tadasana Yoga Hoofddorp heb ik mensen ontmoet die bepaalde gezondheidsklachten hebben en individueel begeleiding nodig hebben.

Daarom bied ik als yoga docent individuele lessen op maat gericht op jouw specifieke klachten. Maar ook geregeld lessen in kleine groepen van maximaal 5 personen, speciaal gericht op een bepaalde vorm van klachten. Zoals bijvoorbeeld rugklachten.

Met aangepaste yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie, restorative yoga,Yoga Nidra. Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. In anderhalf uur krijg je persoonlijke begeleiding en aandacht van mij.

Tadasana Yoga Hoofddorp

Meerdere yogatherapiesessies gehad bij Dewi. Veel aandacht voor lichamelijke problemen, ze heeft ontzettend veel kennis om je goed te begeleiden. De ochtenden waren leerzaam, liefdevol en yogarijk. Dank je Dewi! – Een Yoga Therapie deelnemer

Gecertificeerd Yoga Therapeut

Yoga Therapy Institute

Ik heb in Juni 2024 de 875 uren yoga therapie studie bij The Yoga Therapy Institute in Amstelveen met succes afgerond.

Bij welke klachten kan yoga op maat helpen?

Ik bied Yoga Therapie voor iedereen die bijvoorbeeld problemen heeft op het gebied van:

  • last van nek, rug en schouders, en andere lichamelijke (spier) klachten;
  • ademhalingsklachten;
  • chronische ziekten en pijn;
  • slaap problemen, hoofdpijn;
  • spanning, stress, depressie en burn-out;
  • hormonale inbalans, menstruatie problemen;
  • klachten van menopauze;
  • Parkinson.

Wat kan yoga op maat voor jou betekenen?

Dat kunnen we samen bepalen in een persoonlijk gesprek. Omdat yogatherapie op maat wordt samengesteld op basis van jouw specifieke omstandigheden en medische klachten, zijn yogatherapie sessies één op één. Zo’n sessie kan iedere week weer anders zijn. Aangepast aan hoe jij je op dat moment voelt.

De sessie kan dan op diverse manieren worden bepaald. Het kan bestaan uit a.s. ademhalingsoefeningen, kracht opbouwen, bewegingen voor meer mobiliteit of een betere houding, ontspanning, lichte aangepaste yoga houdingen en oefeningen. Maar ook kunnen we kijken naar voedingspatronen en de bewustwording van gebruik van gezonde voeding.

Yoga therapie gericht op jouw persoonlijke situatie en gezondheidsklachten.
aandacht voor houding en ademhaling

Na een yogatherapie sessie krijg je oefeningen mee voor thuis, om je eigen yoga invulling op te gaan bouwen. Zo kan je zelf een gezonde routine gaan creëren, zodat je lijf weer soepeler voelt en je mind rustiger. Dit zorg voor een gevoel van kalmte en daarmee vrijheid.

Wil je yoga therapie proberen of meer informatie hoe dit jou kan helpen om klachten te verminderen? Stuur een bericht om een afspraak te maken om jouw persoonlijke aandachtsgebied en gezondheidsklachten te bespreken. Om zo samen een passend Yoga Therapie programma samen te stellen.

Dus na een aantal sessies zul je meer balans en innerlijke rust ervaren. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren. Door de vaak praktische aard van yoga therapie kun je het goed zelfstandig thuis praktiseren. Zodat je eigen klachten zelf kan verbeteren of voorkomen.

Contactformulier

Ik heb de yoga therapie bij Dewi als heel positief ervaren. Ze luistert goed naar je klachten en past de yogaoefeningen daarop aan waar nodig. Dewi heeft een fijne energie en zorgt in haar lessen voor zowel genoeg inspanning als ontspanning. Ik ging altijd met een blij en ontspannen gevoel naar huis, zowel geestelijk als lichamelijk. Ook vind ik het fijn dat ze me oefeningen heeft meegegeven die ik zelf thuis kan toepassen.

Marie Louise

Kosten Yogatherapie van Tadasana

Yogatherapie persoonlijke sessies € 75,00 voor 90 minuten voor meer informatie over Yogatherapie kijk op de deze website. (also available in English and Bahasa Indonesia). Het intake gesprek is gratis.

Yoga Krant gratis voor cursisten van Tadasana Yoga Hoofddorp

Extra: voor alle cursisten een maal per maand een gratis Yoga Krant.